Donderdag 26 augustus 1915

De Russen blijven zich terugtrekken. Die arme sukkelaars verdienen oneindig veel bewondering, hun vol gehouden weerstand geeft vertrouwen. Wat gaan de Duitsers doen als het laatste fort zal gevallen zijn? Als ze dan stoppen dan zal dat overkomen alsof al hun inspanningen zonder doel zijn geweest, anderzijds zal de achtervolging van de Russen zeker leiden tot hun verlies. Toch zullen ze niet stoppen. Een beslissende actie van de Duitsers tegen SERVIË om de Turken te helpen komt over als een uitvindsel van de geallieerden om de zaak van de BALKAN weer op te rakelen. De onzen zijn daar op het punt een schitterende diplomatieke overwinning te behalen, en het is op dat terrein dat we tot nog toe het meeste succes hebben gehad. De oorlogsverklaring door ITALIË aan TURKIJË is al een goed begin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>