Zondag 29 augustus 1915

Het is toch wel curieus vast te stellen welke belangrijke rol de pers in de huidige omstandigheden heeft gespeeld. Wanneer men de voorbije gebeurtenissen onder de loep neemt, dan valt het op dat we uitermate gevaarlijke, belangrijke en pathetische momenten hebben beleefd, zonder dat we er ook maar iets over te weten kwamen.

Op dit ogenblik houden de kranten het publiek voor dat de rol van “aanzuigpomp” die het Russische leger heeft gespeeld veel gevaarlijker is voor de  Duitsers  dan  het  oude systeem van de “pletrol”. Ook al hebben de twee  maanden die ons nog scheiden van de winter niet de betekenis van september en oktober 1914, toch gaat er in deze maanden een beslissende stap gezet worden voor een nieuwe oriëntering van de krijgsverrichtingen.

Ik ga naar OUD-STUYVEKENSKERKE. Op sommige plaatsen is de weg zo zeer aangestampt door de opstelling van de geweren in rotten dat hij er gevaarlijk glad bij ligt! Wegens de overstromingen moet ik heel wat omweg maken.

Ik hoor geroep op de passerelle,  en dat betekent dat er alweer gekwetsten gevallen zijn. Ach! Die verdomde kogels! Ik krijg drie gekwetsten te verzorgen. In de loop van de nacht maak ik een interessante wandeling door de puinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>