Vrijdag 24 september 1915

Het gonst van geruchten: de Fransen zouden doorgestoten zijn over een breedte  en een diepte van 40 km!! Zoiets moet verkondigd worden met een nauwelijks verholen glimlach. ‘s Avonds weet een zuster met zekerheid te vertellen dat 8 lijnen van tranchées zijn ingenomen, en dat men zich aan een zwaar bombardement verwacht over heel het front. Dat is een bericht dat mij meer geloofwaardig lijkt. De kranten melden de algemene mobilisatie in BULGARIJE. Er wordt driftig gediscussieerd. Het lijkt er nu goed op dat de gebeurtenissen in een stroomversnelling komen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>