Woensdag 29 september 1915

Om 21 u gisteravond ben ik gaan slapen, en ik ben pas om 10u15 deze morgen wakker geworden!! Ik heb dus een goede nacht gehad, wel ben ik enkele keren gewekt door mijn doktershulpje, die wildweg aan het kloppen was op de muizen die hier in ongehoord aantal rondlopen, en die zelfs bij wijlen van een zolderbalk op ons hoofd tuimelen. Het was dan ook helemaal geen verrassing, vast te stellen dat die verfoeilijke beesten aan mijn brood, boter, kaas, confituur en eieren hadden geknabbeld, ook al zat dat alles veilig opgeborgen  in mijn knapzak.

Hoe zou het met het offensief verlopen? Het weer buiten is afschuwelijk slecht: wind en regen! Hoe moet dat aflopen met het offensief bij zo een slecht weer? Door mijn tijdelijke afzondering is mijn initieel enthousiasme al flink bekoeld. Het is nochtans met veel ongeduld dat ik zit te wachten op de berichten van deze avond. Ik heb geluk, het is uitzonderlijk goed nieuws dat ik te horen krijg in AVECAPELLE: bij ARRAS blijft men vooruitgaan, in CHAMPAGNE is een bres geslagen in de tweede lijn nabij de hoeve NAVARIN, een kavaleriedivisie en drie infanteriebrigades zouden er doorheen getrokken zijn, later wordt vernomen dat het om drie divisies gaat. Het maakt mij koortsachtig nerveus. We   bespreken   de   maatregelen   die   genomen  zijn:  alle manschappen moeten door de regimentsdokter onderzocht worden, met het oog op een aanval. Een volledige inventaris moet gemaakt worden in alle compagnies … enz. enz. Ik raak er zo opgewonden bij dat ik er niet meer kan van slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>