Donderdag 21 oktober 1915

De toestand in de BALKAN blijft onduidelijk. In FRANKRIJK heerst er een malaise, evenzo in ENGELAND, er heerst overal malaise: het beste bewijs dat de zaken niet verlopen zoals men zou willen. De pers,  zowel  in  FRANKRIJK  als  in  ENGELAND eist uitleg: dat een dergelijke verslapping van de tucht wordt gedoogd, (in andere omstandigheden was dat ondenkbaar), bewijst dat de regeringen niet vrij uitgaan. Het staat zelfs vast dat die zienswijze de juiste is, maar het zou bijzonder erg zijn indien de huidige toestand zou blijven aanslepen, het zal ons fataal naar een ware catastrofe leiden. Eensgezindheid en discipline moet er zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>