Maandag 21 september 1914

We zijn maar nauwelijks klaar met het ontbijt, als we ons al moeten klaar maken om te vertrekken. Met veel spijt nemen we afscheid van de mensen die ons zo gastvrij hebben ontvangen. De kaart van TURNHOUT wordt bovengehaald en we nemen de weg naar                 St. KATELIJNE WAVER. Daar komen we aan rond 13u. Met 10 man worden we ondergebracht in een serre. We zitten er goed beschermd tegen regen en wind. Twee compagnies zijn in de kerk onder gebracht. Het is een pittoresk zicht, in het kerkhof rond de kerk, is een schuilplaats ingericht om de weg naar ONZE-LIEVE VROUW-WAVER te bewaken. De soepketels dampen tussen de nog verse graven. Om niet verplicht te zijn al om 18u30 naar bed te gaan, maken we nog een toer  langs  de  dorpscafés.  Ze zitten vol soldaten die kaarten, zingen en tieren. Alles bij mekaar, maar een eentonige avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>