Maandag 22 november 1915

Om 13u30 vertrek ik in CALLAIS zo kom ik ‘s avonds in DE PANNE aan. Ik ben aardig wat over mijn toeren geweest, tijdens die enkele uren doorgebracht in de trein: ik was ROSKAM gaan bezoeken in het hospitaal van de arme Klaren in CALAIS en die vroeg me wanneer ik dacht naar CONGO te vertrekken!!

Tijdens mijn afwezigheid in het regiment was er in de orders een bericht verschenen waarbij ik ter beschikking werd gesteld van het Ministerie van Koloniën. Ik heb de zaak onmiddellijk ernstig genomen, alle eventualiteiten overwogen, nagegaan wat me te doen stond … Verdorie dat is me wat!

Mijn kameraden willen maar niet geloven dat ik aan Dhr. OLIF, directeur aanwerving, alleen maar inlichtingen gevraagd heb. Ze beweren dat ik een goede kruiwagen moet gehad hebben, en dat ik er in geslaagd ben mijn plannen fijntjes verborgen te houden … Er zijn er die al in hun derde doctoraat zitten, die een aanvraag gedaan hebben om naar CONGO te gaan, en die niet mogen vertrekken! Ik begrijp er geen snars van! Ik ga morgen vragen dat ik verlof krijg om naar LE HAVRE of naar LONDEN te gaan, zodat ik navraag kan doen omtrent de juiste stand van zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>