Maandag 29 november 1915

Mijn inkopen doe ik bij DELPIRE: een Belgische zaak. Ik heb al voor 14 £. en dan nog heb ik niet alles wat ik nodig heb. Het is duidelijk dat Belgische en Engelse zakenlui mekaar hartsgrondig verfoeien. De brave man bij DELPIRE legt me uit dat de Engelsen overal “business” in zien. Dat had ik ook al wel door. Hij wenst hen vele zeppelins toe!! Hij zelf vertelt me welke magnifieke zaken hij op dit ogenblik zou kunnen doen met de Russen nu de roebel met 40 % gezakt is. Beschikte hij maar over een miljoen, in 8 maand was het verdubbeld. Die kapitalisten toch! Ik zie dan voor mij de tranchées, de obussen, het pakkend afscheid van een moedig man die sterft en die als enige toeverlaat een wapenmakker naast zich heeft.

Ik maak kennis met een dokter die ook naar CONGO gaat, hij vertrekt de 7e. Wanneer hij hoort dat ik naar ELISABETHSTAD ga dan noemt hij mij een “cocu”!

Nog een die ervan overtuigd is dat ik een flinke kruiwagen had!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>