Woensdag 23 september 1914

Om 5u zijn we al op. De compagnie wordt opgesteld aan de rand van de weg en wacht er in de vochtige ochtendkilte van september tot 7u30. Dan komt de majoor met de mededeling dat we terug mogen naar ons kantonnement voor een dag rust. We steken vuur aan in de serre en al gauw verspreidt er zich een weldoende warmte. We voelen ons goed, fitter. Een flinke wasbeurt met koud water draagt daar nog toe bij. Ik breng de tijd door met lezen, schrijven en kaartspel. De avond overvalt ons en we gaan slapen om 7u30.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>