Donderdag 23 december 1915

Vandaag wordt het toernooi van “deckgames” geopend met “coits, buckets, chess en bridge”. De zee is wat woeliger dan de voorbije dagen.

Ik heb een Engelsman ontmoet, een die zeer enthousiast is over de Belgen, omdat hij zo goed het belang begrepen heeft van de slag bij LUIK en de eerste overwinningen die geboekt werden op het slagveld. Dhr. DENSHAM van CROYDON, is één van de enigen die over de oorlog praten. Zijn zoon dient in de DARDANELLEN, hij vergezelt op deze reis een weduwe die haar enige zoon verloor. Het valt me trouwens op hoeveel Engelse families in de rouw zijn wegens het verlies van een verwante in de oorlog, en toch is het van diezelfde Engelsen dat de komende offers zullen gevraagd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>