Vrijdag 24 december 1915

Het is eerder somber weer, en het is ook kouder geworden.

Deze namiddag wordt er sportief plezier gemaakt op het tweede klasse dek.

s’ Avonds, na het diner is er een geïmproviseerd bal. Te midden van al die opgeklede mensen met fijne laquéschoenen, voel ik mij niet erg op mijn gemak met mijn zware gele schoeisel. Ik neem dan maar aan dat de anderen er begrip zullen voor hebben dat er niet zoveel bals gehouden worden in de brousse, en dat smoking en laquéschoenen er eerder overbodig zijn. Na het bal, geeft het kerstfeest aanleiding tot een filosofische en theologische discussie tussen Miss RYDER en mezelf. Ik moet haar beloven  het boek “Jezus van Nazareth” te lezen, dat ze mij te leen geeft.

Rond middernacht trekt iedereen, arm in arm, onder het zingen van kerstliederen, door alle gangen van het schip, “Happy Christmas! Good night!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>