Zondag 23 januari 1916

Terwijl Dhr. ORBAN op de achterblijvers wacht vertrek ik al om 8 u. We trekken door een uitermate mooi landschap, met steeds en overal een zee van groen. De streek is sterk heuvelachtig met smalle steile paadjes. Uiteindelijk dalen we af naar KITENTA, waar we om 11u30 aankomen.

Pas drie uur later komt Dhr. ORBAN aan. De laatste drager, (één van hen die 44 kg. dragen in plaats van de gebruikelijke 25 kg. en dat om zo 5 pagnes te verdienen in plaats van 2) komt volledig uitgeput toe om 8 u. ‘s avonds. Dit systeem waarbij de dragers meer gewicht dragen dan normaal is niet aan te raden, het vormt een voortdurende bron van moeilijkheden voor de reiziger.

‘s Avonds speelt zich een pittoresk schouwspel af, de mannen scharen zich om een klein vuurtje, en al die zwarte kerels maken grof plezier onder mekaar, ze lachen luidruchtig, maken wat ruzie, zingen urenlang slechts enkele zelfde noten en vallen uiteindelijk in slaap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>