Zaterdag 29 januari 1916

Het is hier een ongezonde streek met veel moerassen en meren. Voor het eerst zie ik de CONGOSTROOM (200 m. breed). Vroeger lagen er voorspoedige negerdorpen langs de oevers, maar tegenwoordig heeft de slaapziekte alles weggemaaid tot in KIKONDJA en zelfs daar voorbij. Het is zeer warm en zwoel. Deze namiddag neemt Dhr. ORBAN die mij bij het eerste deel van mijn reis erg heeft geholpen, afscheid. Hij zal de LUALABA oversteken en Westwaarts trekken naar KABINDA.

Al sinds mijn aankomst in ELISABETHSTAD, heb ik last van een hardnekkige hardlijvigheid. Ik heb al calomel en sulfaten geslikt, en nu probeer ik een sterke dosis ricinusolie. Ik ben er deze nacht wat ongesteld van geweest (duizeligheid).

Fig. 34. Moeras met beek.
Fig. 34. Moeras met beek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>