Woensdag 21 juni 1916

De laatste berichten uit EUROPA hebben het over een offensief in VERDUN, over het eeuwige groot Russisch offensief  in GALICIË, en over het moeilijk toe te geven succes van de Duitse onderzeevloot. Het herstel van het evenwicht, waarvan ik dacht dat het er zou komen tijdens het tweede oorlogsjaar, blijkt maar moeilijk tot stand te komen. Wat gaat het derde jaar, dat ongetwijfeld het laatste moet worden, ons nog brengen?

Wat AFRIKA betreft, staat één zaak vast: één serieuze mislukking, in LUVUNGI op 7 september 1915, is voldoende geweest om het moreel van de Duitse troepen, dat voorheen nochtans erg hoog was, tot op ongeziene diepte te doen dalen. Dit wordt zowel door gevonden briefwisseling als door de feiten bevestigd. Misschien mogen we een gelijkaardig effect verwachten indien de Duitsers de slag bij VERDUN zouden verliezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>