Donderdag 29 juni 1916

Kolonel OLSEN die met heel zijn hoofdkwartier een rondgang maakt is voorbijgekomen. Ik krijg de eerste brief uit HALLE sinds ik in CONGO ben  aangekomen, hij is gedateerd op 9 januari 1916. Het eerste regiment heeft zijn  dragers in de streek zelf gerekruteerd, ze hebben enorme verliezen geleden, men spreekt over een begraafplaats van 1.300 man. Ook de soldaten zouden er een aantal omgebracht hebben bij de bloedige repressie van een vluchtpoging waarbij ook brand werd gesticht. Op dit ogenblik vallen er in het 4e en het 7e bataljon dat samen met het 5e, het 2e regiment vormt, alle dagen doden: een ware hecatombe schrijft FERRIER mij. In het 5e liggen er hooguit 5 ernstig zieke patiënten in de infirmerie. Laten we toch niet te rap victorie kraaien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>