Maandag 24 juli 1916

Nog altijd trekt het hoofdkwartier samen met ons op. Dat is eerder hinderlijk, het houdt ons op bij de marsen, waarvan doel en richting voortdurend veranderen, als de wijzer van een windhaan. Vandaag nog hebben we moeten stoppen omdat de dragers van het hoofdkwartier op de vlucht waren gegaan. De eerste compagnie van het 5e bataljon moet naar KASULU om er inlichtingen te vergaren, wanneer ze om 22 u. ‘s avonds terugkeren hebben ze 60 km in de benen. Het 4e bataljon heeft KASULU ingenomen na slechts enkele schermutselingen.

Er wordt beslist de opmars voort te zetten richting zuiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>