Woensdag 26 juli 2016

We laten LUSIMBI op onze rechterkant en we marcheren naar LUITSCHE. Al stappend lees ik onderweg een boek, terwijl ik machinaal het naakte achterste in het oog houd van de drager die vóór mij uitloopt. Nu en dan zien we enkele basengi die zich op een bergkam profileren, het geschreeuw van apen leidt me af van mijn lectuur. Om 17 u., halte te midden van het woud, hier geen kale bergen meer, het doet eerder denken aan KATANGA.

Plots valt er vooraan een schot: men brengt een jonge vrouw bij mij, gekwetst aan de lever. Een weinig later komen de soldaten af met de schoenen, het geweer en kogels van een Duits verkenner die ze gedood hebben, het is de eerste sinds we de LUKUGA hebben verlaten.

Bij het vallen van de avond gaat de 3e compagnie van het 5e bataljon de spoorlijn 10 km. hier vandaan, opblazen. Spijtig genoeg kan ik niet mee op deze interessante expeditie.

Fig. 61. Zwarte soldaten.
Fig. 61. Zwarte soldaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>