Donderdag 27 juli 1916

Het is 11 uur in de voormiddag wanneer de colonne zich, onder een stralende zon, in beweging zet met als doel: de spoorlijn bereiken. Wanneer we het woud verlaten, stoten we op het 4e bataljon dat van KASULU komt, waar het 2 dagen geleden werd afgelost door het 1e regiment. Geen nieuws van kapitein BAYER! Dat is wel erg bevreemdend. In het oosten stijgt een kolom zwarte rook op die geleidelijk oplost in de purper verkleuring veroorzaakt door de ondergaande zon. Om 18 u. houden we halt, we hebben de bewuste spoorlijn niet gevonden! Nergens een inboorling te vinden die ons wegwijs zou kunnen maken! Naar het schijnt zou zowel UDJIDJI als KIGOMA zijn opgegeven door de vijand. Ik voel me een beetje vermoeid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>