Dinsdag 15 augustus 1916

Het is een lange mars geworden doorheen een streek waar geen enkele teelt te zien is. Reeds van 4 u. s’ morgens zijn we op pad. We bereiken de “salines” die tot het keizerlijke domein behoren, in deze moerassen wordt op grote schaal zout gewonnen. We vinden er het 4e en het 7e bataljon terug. De MALAGARASI is overgestoken, er werden daarbij 2 blanken krijgsgevangen genomen. TABORA houdt nog steeds stand. Wij gaan oprukken naar het zuiden om zo de verbinding te maken met de Britten, de bedoeling daarbij is om een zo groot mogelijk gebied te bezetten.

Nu pas voor het eerst sinds hun vertrek uit KIGOMA krijgen de dragers eten bedeeld, en het begint nog maar! Ik sta vol bewondering voor die sukkelaars, die 32 kg. over een afstand van 32 km. dragen, en dat dag aan dag!!

Fig. 64. Constructie van een brug over het moeras van de Sindé.
Fig. 64. Constructie van een brug over het moeras van de Sindé.

 

Fig. 65. Moeras van de Sindé.
Fig. 65. Moeras van de Sindé.

 

5 gedachten over “Dinsdag 15 augustus 1916

  1. Hey very nice blog!! Man .. Excellent .. Amazing .. I will bookmark your site and take the feeds alsoI’m satisfied to find a lot of useful info right here within the post, we’d like develop extra strategies in this regard, thanks for sharing. kbdbddefdeda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>