Vrijdag 25 augustus 1916

We marcheren van 6u30 tot 14u30, en leggen daarbij 30 km. af. Hetzelfde eigenaardige landschap als gisteren: grote open plekken, met daarin moerassen met helder water, dat alles omgeven door groene grasvlakten met hier en daar een boeket bomen. Het geheel heeft een heel speciaal cachet, met een oneindige variatie aan groene tinten. We volgen de boorden van de WALA, een lome rivier. In de voorhoede heeft men op giraffen geschoten, er is nog ander wild, zo wordt een eland gedood, een antiloop, een kraanvogel, en ook aan eenden is er geen tekort.

Een patrouille wordt uitgestuurd om op zoek te gaan naar 2 blanken en 10 zwarten .

We hopen dat we binnen 5 dagen TABORA kunnen bereiken, maar de zwarten rekenen op 8 etappes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>