Zaterdag 26 augustus 1916

Vandaag hebben we gemarcheerd van 6 u. ‘s morgens tot 6 u. ‘s avonds, om 35 km. af te leggen. iedereen is kapot! Sommige dragers zijn echt uitgeput. Onderweg werden we opgehouden door een bosbrand.

Op het middaguur is er alarm geslagen: er klinken geweerschoten, de dragers vluchten in paniek voor de kogels die om de oren fluiten. Ik trommel enkele achterblijvers van soldaten bijeen en ga vooraan kijken. Wat was er gebeurd: onze soldaten hadden een giraf geschoten, er lopen er hier trouwens hele kudden van rond. Nu en dan steekt er een zijn kop door de takken om naar de voorbijtrekkende troep te kijken. Er zijn ook 2 olifanten bij. Op het menu van de dragers staat voor van avond: 4 antilopen en de giraf.

We zitten in een echt park, groene graspartijen, palmbomen en bosjes andere bomen bieden weldoende schaduw.

Morgen staan 40 km. op het programma. Maken dat we in onze nest liggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>