Zondag 27 augustus 1916

Ik heb 40 km. afgelegd, en toch voel ik me beter in vorm dan gisteren. De dagmars van vandaag zal wel het record zijn van de veldtocht voor ons bataljon. Er is gebrek aan water en net als gisteren lijden de dragers dorst. Deze morgen was  het  alsof  we  door een ecologische tuin wandelden, met een niet te geloven rijkdom aan wild.

Binnen 3 dagen zullen we TABORA bereiken. Voor de voorhoede zal het waarschijnlijk al voor de nacht van overmorgen zijn. Intussen geeft de vijand geen teken van leven.

Als de berichten juist zijn, dan zou de vijand TABORA hebben opgegeven om zich terug te trekken in een versterkte stelling op 1 dagmars naar het zuiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>