Dinsdag 29 augustus 1916

Alhoewel ik niet meer de appetijt heb van weleer, toch valt de vermoeidheid mee, ik begrijp ook niet hoe dat mogelijk is.

De dorpen die we tegenwoordig tegenkomen, zowat één elke 20 km., zijn vrij groot, er is een waterput, of wat daar moet voor doorgaan, meestal uitgedroogd, verder een 20 tal hutten met diverse functies voor de omvangrijke familie, het geheel omgeven door een dubbele palissade. De Boula-Matari, in dit geval onze commandant, maakt groot vertoon. Een beetje om alle roof en diefstal wat te vergoeden, laat hij als het ware achteloos een groot stuk stof achter, het doet de sultan grote ogen opzetten. De brave man is er van overtuigd dat iemand die op pad is met zo een gevolg van soldaten, vrouwen en dragers, en die zoveel stukken textiel meeheeft, zeker niet de eerste de beste kan zijn.

Commandant SVIHUS is na aankomst van de etappe, met een peloton verder opgerukt naar de missiepost van USSOKE op 1 uur mars van hier. Er zou daar nog volk zijn, en de bedoeling is de post te bezetten.

Naar het schijnt “zitten we nogal in de wind”. Volgens de kop van het regiment liggen we 4 dagen vóór op schema, buitengewoon! Kapitein BAYER zou de WALA overgestoken zijn, maar hij laat niets van zich horen. Ook van de voorhoede geen nieuws.

Fig. 67. Zo worden de dragers in toom gehouden.
Fig. 67. Zo worden de dragers in toom gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>