Donderdag 31 augustus 1916

Militair gezien staan we niet zo sterk om veel risico te nemen, hoop en al 4 pelotons,  gelukkig ook 2 colts en 4 hotschiss. De 2e compagnie van het 4e bataljon die ons moet komen versterken volgt op één dagreis. BAYER zit rechts van ons, maar waar? Het 7e en het 4e bataljon bevinden zich achteraan.

De Duitsers zijn in volle aftocht, zowel in het noorden als in het oosten. Als we nu het lef hebben om morgen door te stoten tot in TABORA op 8 uur van hier, dan zaaien we daar zeker paniek, en dan is de kans groot dat we een aanzienlijke oorlogsbuit in de wacht slepen. Maar is het te riskeren, men spreekt van 3.000 man die daar zouden zitten!

Een Duitse patrouille heeft onze weg gekruist, tussen de voorhoede en het gros van de troep door. Men is er driftig naar op zoek. Gisteren is een Griek gevangen genomen. Eten is er in deze streek genoeg te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>