Vrijdag 22 september 1916

Ik heb mijn rustperiode gedurende één dag onderbroken om het verband van mijn gekwetsten te verversen. Gisteren is MALIBA gestorven, een mitrailleur van het 5e bataljon, hij had een kogel door de longen gekregen. MOKADI kreeg een kogel in het hoofd, hij klaagt van zware hoofdpijn en heeft 39,2° koorts. Het is drie weken geleden dat hij gekwetst werd, en ik begon goede hoop te krijgen op herstel, als dit maar niet uitdraait op meningitis!121 SALVI die een breuk van de onderkaak had opgelopen, herstelt wonderlijk goed!! TASADI bij wie ik  een  arthrotomie  van  het kniegewricht heb uitgevoerd, heeft nog slechts 37,2° koorts. BOKOYA, geraakt aan de bil, de teeltbal en de penis, zal weldra hersteld zijn. De patiënten met breuken evolueren in goede zin.

De hemel blijft donker en gesloten. Mede door de eenzaamheid en het weinige werk gaan mijn gedachten ‘s avonds naar de oorlog en naar het vaderland.

 

  1. Hersenvliesotsteking.

 

Fig. 68. Zwaar gekwetste Bokoya.
Fig. 68. Zwaar gekwetste Bokoya.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>