Woensdag 18 oktober 1916

Volgende week verhuizen we naar GOTTDORP. Het 1e regiment gaat naar LUSUNDI. Het is duidelijk nu, de veldtocht is voorbij. Voor wanneer de demobilisatie? Merkwaardig genoeg, sinds het einde van de vijandelijkheden hier, komen de laatste tijd steeds maar meer mensen uit EUROPA hier aan. Voor het eerst is er weer een trein voorbij gekomen. Door de soldaten en de dragers is hij onthaald met een krankzinnig enthousiasme, ze zien er het symbool in van hun nakende terugkeer. “Boula-Matari iko ngoufou! Anaradi kwetou!(?) Na TANGANYIKA!”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>