Maandag 20 november 1916

Ik ben quarantainedokter geworden aan km. wsv(?)  aan de MALAGARASI.

De 17e ben ik per trein naar hier gekomen. Iedereen die de stroom wil oversteken moet 10 dagen in quarantaine, zo wil men vermijden dat de cerebro-spinale meningitis122 zich zou verspreiden in het district van UDJIDJI. Het 7e bataljon is volledig afgezonderd, er zijn daar al 5 dodelijke gevallen geteld. Het is vrij koud, en het regent praktisch gans de dag.

 

  1. Ontsteking van hersen- en ruggenmergvlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>