Zaterdag 9 december 1916

Het 4e bataljon is deze morgen plots moeten vertrekken met onbekende bestemming. Er is sprake van een opstand in RUANDA, bij koning MUSINGA die over zo een 2 miljoen onderdanen heerst. Daarmee wordt mijn verlof uitgesteld, want nu is er niemand meer die mij kan vervangen.

Commandant BAYARD is sedert enkele dagen terug bij ons.

Naar het schijnt zouden de Roemeniërs BOEKAREST ontruimd hebben.

Ik begin er mij mee te verzoenen dat de oorlog nog tot na 1917 gaat duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>