Zondag 17 december 1916

Ik ben nu al 3 dagen in verlof in KIGOMA bij mijn beste vriend DALCQ, de enige waarmee ik echt vertrouwelijk kan praten.

In het pittoreske UDJIDJI heb ik ook GERARD ontmoet. Na deze “dolce farniente”, het hartelijke samenzijn met vrienden waarbij zoveel herinneringen werden opgehaald, zal het zeker met veel heimwee zijn, dat ik terugkeer naar GOTTDORP.

Gisteren is een sensationeel bericht binnen gelopen: Duitsland, dat nog maar pas ROEMENIE heeft leeggeplunderd, zou nu officieel een vredesvoorstel doen. Daar zit politiek achter denk ik: in geval van nederlaag zal men het volk kunnen wijsmaken dat het niet heeft ontbroken aan goede wil om op het juiste moment vrede te sluiten. Anderzijds is het mogelijk een zet om datzelfde volk ervan te overtuigen dat voor een oorlog tot het bittere einde de nodige offers moeten gebracht worden.

Afwachten is de boodschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>