Donderdag 26 april 1917

Echt waar! Het is om mee te lachen!

14 Dagen geleden hebben de Britten 300 Indiërs  van TABORA doen komen om garnizoen te nemen in BISMARCKBURG. Wel nu! Die gaan weer weg, en wij moeten ze vervangen! Ach! Wat een subliem geknoei! SVIHUS komt terug naar VUA. Het 1e bataljon en de rest van het 3e bataljon hebben ELISABETHSTAD al verlaten onder bevel van majoor MULER, en zijn op weg naar hier. Commandant BEERNAERTS is daar ook bij. Het 5e bataljon, althans twee compagnies ervan, staan onder bevel van commandant BAYER. Op de boot die ons moet overzetten en die verwacht wordt voor de 28e, zullen we nog bijkomende instructies krijgen. Best is dat alles zonder commentaar te laten!

Een gedachte over “Donderdag 26 april 1917

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>