Maandag 14 mei 1917

Ik ben nog steeds in KASANGA. Er komen van de voorhoede geen berichten over de vijand, van de achterhoede al evenzo weinig of geen nieuws. Voor de zoveelste maal wordt het kamp opnieuw opgericht. De Britten zorgen voor bevoorrading in vers voedsel: vlees, groenten, sinaasappelen, verse boter (een ware delicatesse!), alles komt van de katholieke missiepost van KALA.

De Fransen hebben tijdens hun offensief in de CHAMPAGNE streek (ze zouden inderdaad hier en daar in de aanval gegaan zijn), 50.000 krijgsgevangenen gemaakt. Zijn wij het die niet meer kunnen volgen? Is dat alles wel mogelijk? Misschien wel! Maar toch, ik heb de indruk dat de verslaggevers die deze berichten opstellen, nogal licht goochelen met de cijfers. Hoe dan ook, het schijnt dus toch juist te zijn dat de Duitsers tot staan zijn gebracht…  Of is dat alleen maar voorlopig? Het is niet aan ons, die hier veilig en wel verschanst zitten, om een oordeel uit te spreken. Laten we maar afwachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>