Dinsdag 29 mei 1917

Na een vermoeiende reis ben ik gisteren van boord gestapt in KIGOMA. Met 9 passagiers, opgestapt in KAREMA en MPALA (een Belgische missie), logeer ik en eet ik op het dek, ‘s nachts wordt ik nat van het water dat tot in mijn bed spat. Er is nog niets te zien van het 3e bataljon. In afwachting verzeker ik de geneeskundige dienst in UDJIDJI. Met de rapte heb ik deze morgen een uitstap gedaan: onderweg kom ik de vrouwen tegen die, gekleed in hun veelkleurige doeken, van de markt terugkomen. In UDJIDJI zelf, zwerft een groep klein grut van kinderen (het lijkt wel de Rue Blaes) die bij het voorbijgaan uit mekaar stuiven als mussen. Onder de hete middagzon haasten de “fundis” die van het werk komen zich huiswaarts, net zoals dat bij ons gebeurt.

Ik zal waarschijnlijk mijn intrek nemen in het hospitaal van UDJIDJI. Omdat Dr. RODHAIN voor het ogenblik nog in TABORA is, is daarover nog niets beslist.

Groot nieuws: WINTGENS is ten zuiden van SIKONGE gevangen genomen, hij is erg ziek. Het zou wel eens kunnen dat daardoor, de marsrichting van de colonne gewijzigd wordt. Ik ben ingetrokken bij DALCQ, hij is nu terug ingedeeld bij de troep, maar wacht ook nog op een definitieve aanwijzing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>