Dinsdag 19 juni 1917

Ik ben toch nog altijd in UDJIDJI, dat komt omdat DALCQ in verlof is naar TABORA, en aangezien hij mij moet vervangen wanneer ik weg ga, kan ik voorlopig nog niet vertrekken. De “DHANIS” is in VUA troepen gaan halen, hij zal minstens twee maal moeten varen om iedereen hier te brengen. Dan moeten de drie bataljons op slagorde worden gebracht, ze moeten worden uitgerust en naar DODOMA getransporteerd. Daar zal nog wel een tijdje overgaan. Men moet er daarbij rekening mee houden dat binnen drie maand het regenseizoen weer begint!

Nieuws uit EUROPA: MESINNES (MESEN) is ingenomen door de Britten, nadat er zich daar een explosie zonder voorgaande heeft voorgedaan. Zou men langs die kant een offensief inzetten? Waarschijnlijk! Men zou dan RIJSEL kunnen voorbijgaan langs het noorden, maar het zal een werkje van lange duur worden!

Na DUJARDIN is nu ook DUTRY, beiden hulpdokters uit BRUSSEL, teruggekeerd wegens ziekte. Wie blijft er nog over: GILLET, geplaagd met beriberi, DALCQ die “kimpenter”(?) heeft, MARTIN die pas is aangekomen, en ikzelf die zich aan het één en ander  mag verwachten de komende dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>