Dinsdag 26 juni 1917

De grote generale staf vertrekt vrijdag naar DODOMA. Het 3e bataljon gaat hen achterna, het 1e detachement vertrekt maandag. Er gaat zich een scherp probleem stellen wat betreft de dragers. Ik krijg er maar 12, het worden zware tijden!

Onderluitenant ZIMMER van het 7e bataljon is in UVIRA door zijn eigen soldaten omgebracht, en bijna  had  ook  de  commandant  hetzelfde   lot  ondergaan.  Sinds  het begin van de oorlog zijn er 2 à 3 dergelijke gevallen voorgekomen. In de grond is het meestal de blanke die er de schuld van is dat zoiets spijtigs gebeurt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>