Zondag 22 juli 1917

Het is avond, en ik zit in mijn tent. We bevinden ons op één dagmars ten zuiden van KILOSA, waar we gisteren morgen zijn aangekomen. We hadden dan al een nachtelijke treinreis achter de rug vanuit DODOMA waar we om middernacht waren vertrokken. DODOMA kan het best vergeleken worden met een woestijnlandschap omdat het in feite een uitgedroogde binnenzee is. In KILOSA zijn er meer bergen. Hoe dichter men de kust nadert, hoe meer Arabieren en Hindoes men tegen komt. In talrijke winkeltjes zijn allerlei kitscherige spullen en beuzelarijen te koop. Ook de beschaving neemt toe. Zowel in KILOSA als in DODOMA is er een “Banhofhotel” te vinden. De Britten stellen zich zeer minzaam op.

Morgen gaan we tot ULEIA, daar moeten alle delen van de colonne (BnSM133) samenkomen.

 

  1. Bataljon en geneeskundige dienst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>