Woensdag 25 juli 1917

ULEIA is gelegen op een heuvel, met aan de oostelijke horizont een bergketen die schuil gaat in de wolken van een sombere herfstlucht van bij ons. Tegen de avond begint het zelfs lichtjes te regenen, zou dat al de voorbode zijn van het regenseizoen? Dat wordt nochtans pas tegen eind oktober verwacht.

Wat de militaire operaties betreft, denk ik nu echt wel dat die zullen gedaan zijn tegen het einde van het jaar. De Britten vallen opnieuw aan, zowel in het zuiden als het zuid-oosten, en schakelen heel wat Duitsers uit. Het valt niet te betwijfelen dat bij de Duitsers “het scherp van de snee is”. Ze zijn duidelijk bezig zich te hergroeperen langs MAHENGE in de hoop van daar uit de vijandelijke omsingeling waarin ze meer en meer gekneld raken, te doorbreken. De kans is klein dat men zal kunnen beletten dat een sterk deel van hen ergens in de natuur zal kunnen verdwijnen, zoals dat het geval was met de NAUMANN colonne die naar het noorden is getrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>