Zondag 19 augustus 1917

Gisteren hebben we 27 km. afgelegd tot in KIKUMA, vandaag 24 tot in KIDODI, pas ingenomen door het 1e bataljon.

Deze morgen heb ik luitenant DEBOIS moeten verzorgen die gekwetst is geraakt. Ik verneem dat er ook een blanke Duitsers is gevallen en dat er één is gekwetst. De cyclisten steken door naar KIDATU, het 2e bataljon naar TOPE, ver weg ten zuid-westen. Wij van het 3e bataljon moeten morgen in de eerste lijn voor de verovering van KIDATU. Ik heb het 5e bataljon teruggezien, DALCQ en GERARD waren erbij.

Ik voel me goed in vorm.

Een gedachte over “Zondag 19 augustus 1917

  1. Prachtig hoe deze anekdotes zo levendig zijn. Men waant zich ter plaatse ….en leeft mee met de strijd die zij aan den lijve ondervinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>