Zaterdag 25 augustus 1917

KIBEREGE. We hebben geen slag moeten leveren. De 1e compagnie van het 3e bataljon is op de weg uitgekomen korte tijd nadat wij er voorbij waren gekomen, ze hebben er één blanke gedood, met enkele “askaris” was hij bezig onze colonne te observeren.

Ze hebben het erg moeilijk gehad bij hun tocht door de brousse. Zoveel mogelijk hebben ze gebruik gemaakt van de paden gemaakt door olifanten die komen hier in de streek veelvuldig voor. Omdat ze geen water vonden hebben ze zelfs urine van olifanten gedronken! Volgens Duitse inlichtingen zouden hier gisteren 2 blanken gedood zijn, 10 blanken en 240 “askaris” hebben van de nacht gebruik gemaakt om zich terug te trekken.

In het zuidoosten is er kanonvuur te horen. De moffen zouden zich terugtrekken van IDETE naar IFAKARA, op de hielen gezeten door de brigade noord en door de colonne TYTLER. Als we rekening houden met alle manschappen, dan vallen wij de Duitsers aan met 4.000 man, 40 mitrailleurs en 10 kanonnen, een verpletterende overmacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>