Maandag 27 augustus 1917

Bij het vallen van de avond zijn we IFAKARA binnengetrokken. Omdat er een treffen is geweest tussen een van onze patrouilles en de vijand hebben we wel 4 uur op de weg moeten staan wachten. Er veel 1 gekwetste in onze rangen.

Een Duits parlementair is 5 Britse krijgsgevangenen komen terugbrengen. Onder hen waren er die reeds 3 jaar geleden gevangen waren genomen. Men kan zich voorstellen hoe blij ze wel waren. Ze vragen doodgewoon, waar ze een auto kunnen vinden om hen weg te brengen! Ze zijn onvoorstelbaar die Britten, zo is er een protestants aalmoezenier die met het bataljon meereist, hij bedreigt ons met alle mogelijke onheil, indien we het aandurven om nog langer aan dat tempo verder te marcheren en onze soldaten en dragers honger te laten lijden.

Gelukkig is IFAKARA vrij groot en rijk genoeg om voor mondvoorraad te zorgen voor onze manschappen.

Er is een boma en een missiepost in baksteen, en een grote plantage. De inboorlingen zijn niet gevlucht.

Naar het schijnt hebben de Duitsers op de zuidelijke oever van de KILOMBIRO hier 9 km. vandaan, 3 kleine en 1 groot kanon opgesteld. We mogen ons dus verwachten aan een beschieting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>