Dinsdag 28 augustus 1917

Geen safari vandaag, het lijkt wel bijna op een zondag van bij ons. Iedereen is doodop. Het 1e bataljon is nu pas aangekomen. Gedurende de hele dag is er zo wat over en weer geschoten in de omgeving van IFAKARA. Pas deze nacht hebben de laatste Duitse patrouilles het water overgestoken. We hebben 3 gekwetsten gehad. Bij de vijand zou er 1 blanke gedood zijn. Het is moeilijk na te trekken wegens het heersende mitrailleurvuur.

Het hoofdkwartier van het regiment is aangekomen. Er is ook een Europeaan van de brigade noord aangekomen van uit IDETE. Sinds het laatste gevecht waarbij 12 doden en 18 gewonden waren gevallen, (bij de Duitsers slechts 1 askari gewond), is de brigade noord verschanst blijven zitten met de Duitsers vóór zich. Dank zij het oprukken van onze troepen naar IFAKARA hebben de Duitsers zich moeten terugtrekken.

Er wordt een geschikte plaats gezocht om de KILOMBIRO over te steken. De rivier is niet zo breed, maar het is onmogelijk erdoor te waden omdat de bedding te slijkerig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>