Zondag 7 oktober 1917

Zowel het kanon als de mitrailleurs hebben vandaag de volle lading gegeven. Deze nacht is een peloton dat bijna op de belangrijkste top was geraakt, er niet in geslaagd om daar stand te houden. Alles bij mekaar zijn we vandaag één top opgeschoven. Het is een bijna onmenselijk opdracht, de vijand kan een verdedigingslijn die van nature zo goed beschermd is met slechts weinig manschappen gemakkelijk verdedigen. Het hele regiment maakt een “sur place”. Er is niets geweten over het resultaat van een aanval op KAPEROMA uitgevoerd door majoor GILLY. Alleen dat resultaat zal een beslissende rol spelen in het lot van MAHENGE.

MAHENGE is onder vuur genomen door het kanon, maar een ontploffing in de stootbodem heeft het kanon buiten werking gesteld. Zo gaat een belangrijke troef verloren!

Omdat de streek bergachtig is ben ik verplicht om me vrij ver achter de frontlijn te installeren, ten einde bij de enige afvoerweg van het  front  te  blijven.  Zo  ben  ik  hier alleen midden het woud, en ik ben daar heel tevreden mee. Als de moffen me nu maar niet van langs achter op de nek vallen! Ik denk toch dat het beter is dat ik morgen wat meer naar voor schuif.

Blanken die nog maar pas uit EUROPA zijn aangekomen vervoegen ons. Ze hebben het over de formidabele voorbereidingen die door de Britten getroffen worden met het oog op een offensief in VLAANDEREN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>