Dinsdag 9 oktober 1917

MAHENGE is gevallen. Commandant DAELMAN is er het eerst geraakt langs de “grote koepel”. Die eer kwam hem eigenlijk toe.

Dr. STOUFFS van het 1e bataljon heeft gisteren  bij het vallen van de avond, opnieuw de 2e compagnie van het 1e bataljon vervoegd, zodat ik deze morgen vertrokken ben naar KWA BANGALA om mij ter beschikking te stellen van onze nieuwe bataljonscommandant, commandant HERMEUS.

MAHENGE was zo goed als verlaten, er waren naar het schijnt zelfs maar weinig zieken en gekwetsten achtergebleven.

Degenen die in verlof geweest zijn in EUROPA en nu terugkwamen hebben verschrikkelijke verhalen mee gebracht. In PARIJS is nog alleen zwart brood te krijgen, men haalt “de buikriem aan”, slechts twee maal  vlees  per  week,  1  kg. boter kost 12 fr., 1 kg. meel 2,50 fr. Het lijken wel Congolese prijzen! Zouden de lonen die tendens gevolgd hebben? Ze weten ons ook te vertellen dat er een zekere verslapping is bij de publieke opinie in FRANKRIJK. Het schijnt dat alle hoop nu gevestigd is op de Amerikanen. Het is heel begrijpelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>