Zaterdag 27 oktober 1917

Het is avond. Sinds gisteren zitten we in een Duitse stelling voorbij MPILI. De 25e ‘s avonds is de aanval op MPILI ingezet door de 2e en de 3e compagnie van het 3e bataljon, de 1e compagnie van het 1e bataljon de compagnie cyclisten en een peloton Britten. MPILI is dan omsingeld, en ‘s nachts door de vijand verlaten.                            ‘s Ochtends hebben we de plaats bezet. Het is een mooi succes, want de stelling was goed verdedigd, beter nog dan KALIMOTO. Er waren verschillende mitrailleurs opgesteld en zelfs een kanon, en de Duitsers hadden verschillende lijnen loopgrachten aangelegd. Bij de Britten zijn er enkele gekwetsten gevallen, waaronder één Europeaan. Wij hebben 16 zwarte gekwetsten. Er is een feldwebel145 gevangen genomen, hij is stervend en werd bijgestaan door een blanke verpleger. Er waren ook nog 2 gekwetste en enkel zieke zwarten bij. De patrouilles die de achtervolging hebben ingezet zijn tot 10 km. ver gegaan zonder de vijand te vinden. Ze hebben evenmin water gevonden.

In RUSLAND heeft de regering zich teruggetrokken uit PETROGRAD!! De stad is in de gevechtszone komen te liggen.

 

  1. Onderofficier in het Duits leger te vergelijken met sergeant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>