Maandag 29 oktober 1917

We zijn deze morgen vertrokken ingevolge regimentsorders uit DONGAWALA. Na een mars van 2 uur werd contact gemaakt met de vijand en werd halt gehouden. Per telegraaf krijgen we het formele order niet verder op te rukken…

De 3e compagnie van het 3e bataljon wordt op verkenning uitgestuurd.

Het regent. Het komt me goed uit, het verzet een beetje de zinnen, ik krijg er zin door om brieven te gaan schrijven…

We zijn nu in KILOSA en het regent al goed. De vrachtwagens met bevoorrading komen nog slechts om de drie dagen langs. Er wordt gezegd, dat… indien er geen einde zou komen aan de veldtocht door de inname van KABATI, men de koffers zou maken om terug te keren tot aan de spoorlijn, aangezien alleen daar voldoende levensmiddelen te vinden zijn. Men zou dan het volgende seizoen terug naar beneden afzakken langs het zuiden!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>