Dinsdag 30 oktober 1917

Een compagnie, terug van een verkenningsopdracht brengt een verrassend bericht: LIGOMBASI is goed versterkt, maar volledig verlaten. Derhalve gaan we morgen naar UPENDI, waar we volgens de regimentsorders niet verder voorbij mogen gaan. Een compagnie zal een grote wachtpost inrichten in LIGOMBASI op 2 u hier vandaan. De orders worden uitgevoerd. Generaal DRANTER stelt evenwel voor aan ons opperbevel, om de veldtocht toch voort te zetten, maar dan slechts met 2 bataljons. De brigade noord is noordwaarts getrokken om dichter bij de ravitailleringsbasis te komen. 700 Belgische fuseliers zijn de 15e ontscheept in KILWA en zijn nu op weg naar LIWALE.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>