Woensdag 21 november 1917

We zijn nu in KAHAMBA op 4 uur ten westen van JIMA-JIMA . Er is hier een groot Duits hospitaal voor Europeanen. Het is een indrukwekkend gebouw en de Duitsers hebben er veel materiaal en geneesmiddelen achtergelaten. Normaal hadden we deze morgen moeten vertrekken naar LIWALE. Na lange en serieuze voorbereiding was het probleem van de bevoorrading in levensmiddelen en water geregeld voor een mars van 6 dagen (voor de colonne zou het wellicht 8 dagen zijn) tot in LIWALE. Deze nacht zijn echter nieuwe orders binnengekomen: we keren terug naar MAHENGE! De troepen die in MAHENGE lagen zijn vertrokken naar KILOSA. Voor ons betekent dat waarschijnlijk het einde van de veldtocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>