Zaterdag 24 november 1917

We zijn terug in KABATI waar we gisteren ook voorbij zijn gekomen. Ik ben verplicht geweest deze morgen, om mij te ontdoen van mijn zieken door hen naar MAHENGE te sturen waar nog alleen maar Britten zijn. Ik had geen levensmiddelen om hen mee te geven, en de reis gaat 5 à 6 dagen vragen!!

Onze piotten eten nu op de 24e al wortels van bomen, er zijn al gevallen voorgekomen van dodelijke vergiftiging. Dragers sterven van uitputting. Er heerst dysenterie, en waar moet ik naar toe met de zieken en met deze die kiemdragers zijn? Waar gaat dat alles ons leiden? Morgen zullen we in LIUGU zijn, het gaat een waar festijn zijn voor ons allemaal: de enige plaats waar we niet aangewezen zijn op bedorven water van stinkende putten. Hopelijk brengt de jacht er goed op!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>