Woensdag 28 november 1917

Het is in de avond, en na een uitputtende mars van 6 uur zijn we in LIGOMBASI aangekomen. Dragers en soldaten wankelen op hun benen van zwakte. Om 20 u. is mijn slaapgerief nog steeds niet aangekomen.

De “posho”149 is eindelijk aangekomen! Maar goed dat we zo snel gemarcheerd hebben om die zo rap mogelijk tegen te komen!

“Ze” hebben de rijst met handvollen tegelijk in de mond gepord, zonder de moeite te nemen hem te koken! Een onderofficier vertelt me dat hij gezien heeft hoe dragers rode aarde gemengd met zout hebben gegeten!! Het verwondert me niets. Binnen 4 dagen zullen we in MAHENGE zijn en binnen een maand in KILOSA.

Niettegenstaande de zeer vermoeiende dagen die we hebben gekend voel ik me bijzonder goed in vorm.

 

  1. Posho: bevoorrading.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>