Zondag 22 november 1914

Het blijft koud en droog weer, zoveel te beter! ‘s Morgens ga ik me warmen aan de haard in een café. ‘s Middags heeft een brave vrouw weer een excellent diner klaar gemaakt: bouillon, beefsteak, prinsessenboontjes en aardappelen naar believen. Daarna, koffie en sigaretten. Bij zoiets herleeft men. Om 11u. ga ik naar de mis. Tijdens de dienst speelt  het  muziekkorps  het  stuk   “Cavaleria rusticana”.  Wat  is  de  sombere ijzervlakte nu ver weg, nu men gewiegd wordt door de tonen van die heerlijke muziek. Ik verlaat de kerk, als kwam ik uit het theater. Ik voel me een heel ander mens, de beslommeringen zijn weg, ik voel mij gesterkt. De namiddag breng ik door in een cafétje, waar na een zeker uur nog enkel wijn en cognac wordt gedronken. Er lopen enkele mooie dames rond, officieren en soldaten zitten er zij aan zij, en men vergeet de moeilijke tijden en de droeve momenten. Ik ga laat slapen, om 8u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>