Vrijdag 8 februari 1918

De 5e is een geval van cerebro-spinale meningitis vastgesteld bij één van onze dragers, de quarantaineperiode wordt erdoor verlengd tot de 26e. Wat nieuws? Eigenlijk niets! Er wordt nog maar eens een kamp opgericht, natuurlijk! Er zijn woningen voor Europeanen, een zaal voor doktersvisite, en een infirmerie. Nogal wat Europeanen hebben koorts. Van ‘s morgens tot ‘s avonds heb ik geen momentje respijt, en daardoor vliegen de dagen en weken voorbij zonder dat ik er erg in heb. Ik heb een kaartje van HERMAN ontvangen, gedateerd van de 13e september 1917. Bijna een snelheidsrecord.

Fig. 87. Dr. Martens in zijn woning.
Fig. 87. Dr. Martens in zijn woning.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>